« terug naar vorige pagina

Belangrijke informatie voor verzekerden van Zilveren Kruis Achmea

Beste patiënt,

 

Dit bericht is alleen van toepassing als u verzekerd bent bij één van de ziektekostenverzekeringen van Zilveren Kruis Achmea.

 

Sinds juli 2023 bieden wij op onze praktijk de mogelijkheid om bloed te laten prikken. Wij werken hiervoor samen met ‘het Huisartslab’ (U-diagnostics).
Normaal gesproken zal u hier niet veel van merken en in veel gevallen zijn de kosten die ten laste komen van uw eigen risico lager dan bij andere laboratoria.
In 2024 heeft Zilveren Kruis Achmea echter géén contract gesloten met het Huisartslab. Dit betekent dat de betaling van facturen anders gaat dan dat u voorheen gewend was.

Het laboratorium stuurt de rekening, via Infomedics, rechtstreeks naar u. Het laboratorium dient de rekening óók in bij uw zorgverzekering maar u betaalt zelf. Zolang uw Eigen Risico niet volledig is opgebruikt, wordt er niets vergoedt.  De zorgverzekeraar registreert de kosten wel als ‘besteed Eigen Risico’. Als u uw Eigen Risico volledig heeft gebruikt, zal de zorgverzekeraar de kosten vergoeden volgens de afspraken in uw polis. Wordt niet alles vergoed? Dan vergoedt het lab het deel wat u niet terug hebt gekregen. U hoeft ook pas te betalen als u de vergoeding van Zilveren Kruis heeft ontvangen.

Bovenstaand klinkt misschien omslachtig en onhandig. Dat vinden wij ook. Belangrijk is om te weten dat u dus geen extra kosten maakt bij een bloedafname op de huisartsenpraktijk. Het enige verschil is dat u zelf dus de rekening krijgt en moet betalen in plaats van via de verzekeraar.

Wij hebben helaas geen enkele invloed op de gang van zaken van Zilveren Kruis.

Voordelen van bloedafname of testen in de huisartsenpraktijk:

  • Op korte termijn plek
  • Ook de mogelijkheid om meer dan zes weken vooruit te plannen
  • Afname op vertrouwde locatie
  • Totale bedrag is lager dan bij een ‘normale’ prikpost
  • Uitslagen van kweken zijn vaak sneller bekend dan via ander lab omdat materiaal dagelijks bij ons opgehaald kan worden

Vragen?

Kijk hier voor de folder of op https://www.hethuisartslab.com/zorgverzekeraars

U kunt ook altijd contact opnemen met de helpdesk van het lab via e-mail helpdesk@hethuisartslab.nl of telefoon 030-2005060 (werkdagen 09:00-17:00)

 

Voor mensen die niet bij Zilveren Kruis of andere bovenstaande verzekerd zijn veranderd er niks, daarvan wordt alles vergoed door uw verzekeraar.